ms Malay en English

SIDANG MEDIA PENGISYTIHARAN PENGURNIAAN PANGKAT KEMULIAAN DULI YANG MAHA MULIA SULTANAH KELANTAN DAN YANG TERAMAT MULIA CHE PUAN MAHKOTA KELANTAN.

SIDANG MEDIA PENGISYTIHARAN PENGURNIAAN PANGKAT KEMULIAAN DULI YANG MAHA MULIA SULTANAH KELANTAN DAN YANG TERAMAT MULIA CHE PUAN MAHKOTA KELANTAN.

 KOTA BHARU - 4 Muharram 1444H / 2 Ogos 2022 - YAB Ustaz Dato’ Bentara Kanan Menteri Besar Kelantan telah mengisytiharkan bahawa KDYMM Sultan Muhammad V, Sultan dan Yang Dipertuan Negeri Kelantan Darul Naim telah mengadakan Pangkat Kemuliaan DULI YANG MAHA MULIA SULTANAH KELANTAN yang dinamakan dalam bahasa Inggeris sebagai “Her Highness Sultanah of Kelantan” dan YANG TERAMAT MULIA CHE PUAN MAHKOTA KELANTAN yang dinamakan dalam bahasa Inggeris sebagai “Her Highness Che Puan Mahkota of Kelantan”.

KDYMM Sultan Muhammad V juga telah mengampuni perkenan mengurniakan Pangkat Kemuliaan DULI YANG MAHA MULIA SULTANAH KELANTAN dengan gelaran:-

 DULI YANG MAHA MULIA SULTANAH NUR DIANA PETRA ABDULLAH

Sultanah Kelantan

 

Baginda juga telah mengampuni perkenan mengurniakan Pangkat Kemuliaan YANG TERAMAT MULIA CHE PUAN MAHKOTA KELANTAN kehadapan YBhg. Che Puan Sofie Louise Johansson Petra dengan gelaran:-

 

YANG TERAMAT MULIA CHE PUAN SOFIE LOUISE JOHANSSON PETRA

Che Puan Mahkota Kelantan.

 

kredit;

https://www.facebook.com/MEDIAPSKN/

  • Kemaskini Terakhir: Isnin 04 Disember 2023.
© Hakcipta Terpelihara (2019) Pejabat Tanah Dan Jajahan Kuala Krai
Data Permohonan dan Penyelesaian Urusan Tanah di Pejabat Tanah dan Jajahan Seluruh Negeri Kelantan
KELGOV PPST

Dasar Polisi